ساعت گیربکس اتوماتیک
با شناخت ساعت گیربکس اتوماتیک از اهمیت علائم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک با خبر می شوید. ساعت گیربکس اتومات را میتوان مغز و فرمان دهندهای دانست که از طریق آن گیربکس در حالتهای مختلف قرار میگیرد. این قطعه قبلاً از چدن ساخته میشد اما به دلیل وزن سنگین، بعداً آلومینیومی شد. ساعت گیربکس دارای مجراهای تودرتویی است که جریان روغن گیربکس اتوماتیک از آنها عبور میکند. هرچه تعداد دندههای گیربکس بیشتر باشد، این مجراها هم پیچیدهتر و بیشتر خواهد بود. با این حال، خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک میتواند به مشکلات مختلفی در عملکرد خودرو منجر شود. در این مقاله، گیربکس رضا به علائم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک، علل و راه حلها میپردازد.
وظیفه ساعت گیربکس اتوماتیک
ساعت گیربکس اتوماتیک یکی از قطعاتی است که مانند سوپاپ و کانال روغن میباشد و وظیفه کلی آن مدیریت کلیه عملکردهای گیربکس توسط روغن گیربکس اتوماتیک میباشد. به طور کلی میتوان اشاره کرد که از ساعت گیربکس اتوماتیک به عنوان نقطه کنترل گیربکس استفاده میشود.
این قسمت از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که از جمله آنها میتوان به شیر برقی، کانال روغن و شیرآلات اشاره کرد. این قطعه بخشی از قطعات اتوماتیک خودرو است که تمامی کانالهای روغن گیربکس در آن تعبیه شده است. سوپاپهای ساعت گیربکس اتوماتیک با استفاده از فشار فنر تغییر موقعیت داده و جهت روغن گیربکس را تغییر میدهند. این موضوع در نهایت باعث مدیریت توربین و تعیین ضریب دنده گیربکس برای حرکت آن میشود.
تنظیم ساعت گیربکس اتوماتیک
میدانید که ساعت دنده اتوماتیک مانند بسیاری از قطعات دیگر یک وسیله مصرفی است و در صورت استفاده طولانی مدت احتمال ایجاد اصطکاک و شیار در آن وجود خواهد داشت. به همین دلیل نیاز به مراقبت دارد و پس از مدتی باید سرویس و تعمیر شود.
زمانی که خودروهای اتوماتیک برای مدت طولانی قدیمی شوند، احتمال اصطکاک وجود خواهد داشت و همانطور که گفته شد شیاری در ساعت گیربکس اتوماتیک ایجاد میشود. در این شرایط اغلب عملکرد سوپاپ در گیربکس کاهش یافته و انتقال روغن به درستی انجام نخواهد شد. این مشکل باعث بروز مشکل در تایمر جعبه میشود و رفع ایراد توسط تعمیرکار مجرب میتواند تا حد قابل توجهی از بروز هزینههای گزاف جلوگیری کند.
از آنجایی که تنظیم نادرست ساعت گیربکس اتوماتیک باعث آسیب به سایر قسمتهای خودرو و همچنین خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک میشود، بنابراین سعی کنید از یک مکانیک یا سرویس با تجربه مانند مهندسین زبده گیربکس رضا برای تنظیم ساعت گیربکس اتوماتیک خود استفاده کنید.
دلایل خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک
ساعت گیربکس اتوماتیک در خودروها یکی از قطعات پرکاربرد و مهم ماشین هستند. برخی از دلایل مهم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک عبارتند از:
ناصحیح شدن سیستم روانکاری
اگر سیستم روانکاری خودرو شما با خرابی مواجه شود، این ممکن است منجر به خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک شود. برای مثال، کاهش سطح روغن در گیربکس میتواند باعث کاهش راندمان ساعت گیربکس شود.
نفوذ آب به داخل سیستم: اگر آب به داخل سیستم ساعت گیربکس وارد شود، این میتواند باعث خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک و خرابی قطعات داخلی شود. برای مثال، نفوذ آب میتواند باعث ایجاد زنگ زدگی در قطعات گیربکس شود.
استفاده نادرست از خودرو
استفاده نادرست از خودرو، مثل استفاده از خودرو در شرایط سخت و ناگهانی، میتواند باعث خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک شود. برای مثال، رانندگی در جادههای کوهستانی و پرتفریح میتواند باعث خرابی سیستم گیربکس شود.
قطعات سایر سیستمها
خرابی قطعات سایر سیستمهای خودرو، مثل سیستم ترمز و سیستم تعلیق، میتواند باعث خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک شود.
عدم تعمیر و نگهداری مناسب
عدم تعمیر و نگهداری مناسب سیستم گیربکس، مثل تعویض منظم روغن گیربکس، میتواند باعث خرابی ساعت گیربکس شود.
به طور کلی، برای جلوگیری از خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک، بهتر است از خودرو و قطعات آن به صورت منظم و به موقع نگهداری و تعمیرکنید. همچنین، بهتر است هنگام رانندگی، از رانندگی نرم و ملایم استفاده کنید و خودرو را در شرایط سخت و ناگهانی استفاده نکنید. همچنین، برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل سیستم، بهتر است در شرایط بارانی خودرو را در جایی پوشیده پارک کنید.
در صورتی که با خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک مواجه شدهاید، بهتر است به یک تعمیرکار متخصص و قابل اعتماد مراجعه کنید که پیشنهاد ما به شما تعمیرکاران گیربکس رضا است، تا خرابی را تشخیص دهند و راه حل مناسب را برای تعمیر آن ارائه دهد. همچنین، بهتر است از قطعات و لوازم جانبی اصلی و مطابق با نوع و مدل خودرو استفاده کنید تا از خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک جلوگیری شود.
علائم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک
برخی از علائم خرابی ساعت گیربکس اتوماتیک که ممکن است به شما برای تشخیص خرابی آن و مراجعه به تعمیرکار متخصص کمک شایان کند عبارتند از:
پرش دور موتور هنگام تعویض دنده
هنگام تعویض دنده در گیربکسهای اتوماتیک، دور موتور در یک فرآیند به نسبت آرام، افت میکند اما اگر ساعت گیربکس اتومات مشکلی داشته باشد هنگام تعویض دنده، دور موتور بهصورت ناگهانی و لحظهای افزایش مییابد و سپس افت میکند.
تأخیر در تغییر حالت گیربکس
زمانی که میخواهید موقعیت دستهدنده تغییر داده میشود، گیربکس باید سریعاً واکنش نشان دهد. برای مثال، هنگامیکه دستهدنده را از حالت خلاص (N) به دنده عقب (R) یا جلو (D) میبرید، گیربکس باید در زمان کمی در همان حالت موردنظر قرار گیرد. درصورتیکه این تغییر حالت در گیربکس با تأخیر زیادی بیش از دو ثانیه همراه باشد، احتمال وجود مشکل در ساعت گیربکس وجود خواهد داشت.
مشکل در معکوس دادن
درصورتیکه خودرو هنگام معکوس دادن با مشکل مواجه شود و یا گیربکس دیرتر از حد نرمال دنده را کم کند، احتمال دارد فشار روغن بهخوبی وارد ساعت گیربکس اتوماتیک نشود و به همین دلیل تأخیر و یا مشکل در معکوس دادن به وجود آید.
تغییر دندههای اشتباه
یکی دیگر از علائم خرابی ساعت گیربکس این است که گیربکس بهدرستی دندهها را تعویض نکند. بهعنوانمثال، زمانی که باید دنده سبک شود، گیربکس یک دنده بالا برود اما پسازآن بلافاصله دنده کم کند و به همان قبلی برگردد. البته این مشکل میتواند به دلیل کم بودن روغن گیربکس و خرابی کلاچها هم باشد.
هزینه تعمیر ساعت گیربکس اتوماتیک
هزینه تنظیم و تعمیر ساعت گیربکس اتوماتیک بستگی به نوع مشکل و سطح تعمیرکاری مورد نیاز دارد. همچنین هزینه تعمیر برای هر برند و مدل ساعت ممکن است متفاوت باشد. در موارد سادهتر مانند تمیز کردن و تعویض باتری، هزینه تعمیر ممکن است بسیار کم هزینه باشد. اما در موارد پیچیدهتر مانند تعویض قطعات داخلی، هزینه تعمیر ممکن است هزینه بسیار بالایی برای شما داشته باشد. برای دقیقتر دانستن هزینه تعمیر ساعت خود، بهتر است با مهندسین ماهر گیربکس رضا با ارتباط برقرار کنند.
از عیب یابی تا تعمیر با گیربکس رضا
استفاده از ابزار روز در کنار تبحر بالای مهندسین، گیربکس رضا را تبدیل به مرکزی کرده که در ایران تعمیر تخصصی گیربکس اتوماتیک را در سطح بسیار بالایی به شما ارائه میدهد. از آنجا که عیب یابی گیربکس اتوماتیک در گیربکس رضا رایگان می باشد، شما می توانید هم اکنون با گیربکس رضا به شماره های 09120807991 و 09115690391 تماس بگیرید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.