از آنجا که توربین گیربکس اتوماتیک، یکی از پیشرفت های حیاتی در دنیای خودروسازی محسوب می شود، در این مقاله گیربکس رضا به عملکرد انواع توربین گیربکس اتوماتیک که تجربه رانندگی و کارکرد خودرو را بهبود می بخشد و کارکرد خودرو را بهبود می بخشد.
عملکرد انواع توربین گیربکس اتوماتیک چیست ؟
توربین گیربکس اتوماتیک یا مبدل گشتاور نوعی کلاچ هیدرولیک است که بین موتور و گیربکس اتوماتیک قرار دارد. وظیفه اصلی و عملکرد انواع توربین گیربکس اتوماتیک، انتقال گشتاور از موتور به گیربکس و انتقال قدرت به چرخ ها است. توربین گیربکس اتوماتیک از سه قسمت اصلی تشکیل شده است:
پمپ:
پمپ در مرکز توربین گیربکس اتوماتیک قرار دارد و توسط میل لنگ موتور به حرکت در می آید. پمپ با چرخش خود، روغن را به داخل توربین گیربکس اتوماتیک پمپاژ می کند.
توربین:
توربین در مقابل پمپ قرار دارد و توسط روغن پمپاژ شده توسط پمپ به حرکت در می آید. توربین با چرخش خود، گشتاور را از پمپ دریافت می کند و آن را به گیربکس منتقل می کند.
استاتور:
استاتور بین پمپ و توربین قرار دارد و به یک سوپاپ یک طرفه متصل است. استاتور با چرخش خود، گشتاور را از توربین دریافت می کند و آن را به گیربکس منتقل می کند.
توربین گیربکس اتوماتیک با استفاده از نیروی گریز از مرکز کار می کند. زمانی که موتور روشن می شود، پمپ شروع به چرخش می کند. پمپ با چرخش خود، روغن را به داخل توربین پمپاژ می کند. روغن پمپاژ شده توسط پمپ، به توربین برخورد می کند و آن را به حرکت در می آورد. توربین با چرخش خود، گشتاور را از پمپ دریافت می کند و آن را به گیربکس منتقل می کند.
یک توربین گیربکس اتوماتیک چگونه کار می کند ؟
توربین گیربکس اتوماتیک بر اساس اصل دینامیک سیال کار می کند. هنگامی که موتور در حال کار است، بخش پمپ مبدل گشتاور جریان سیال هیدرولیک را ایجاد می کند. این جریان سیال وارد پره های توربین شده و باعث چرخش آنها می شود. سپس توربین در حال چرخش محور ورودی انتقال را به حرکت در می آورد که به نوبه خود چرخ دنده های انتقال را به حرکت در می آورد. خرید توربین گیربکس اتوماتیک
مقدار گشتاوری که توربین می تواند منتقل کند با توجه به سرعت موتور و سرعت توربین تعیین می شود. هنگامی که موتور با سرعت بالا کار می کند و توربین با سرعت پایین کار می کند، توربین می تواند گشتاور زیادی را منتقل کند. به همین دلیل است که توربین قادر است گشتاور خروجی موتور را چند برابر کند. همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد نقش توربین گیربکس اتوماتیک می توانید به مقاله نقش توربین گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.
انواع مختلف توربین های گیربکس اتوماتیک چیست ؟
دو نوع اصلی از توربین های انتقال اتوماتیک وجود دارد: توربین های تک مرحله ای و توربین های چند مرحله ای. توربین های تک مرحله ای رایج ترین نوع توربین هستند. آنها یک سری پره دارند که برای انتقال گشتاور استفاده می شود. توربین های چند مرحله ای دارای مجموعه های متعددی از پره ها هستند که برای انتقال گشتاور استفاده می شوند. این باعث می شود که توربین های چند مرحله ای کارآمدتر از توربین های تک مرحله ای باشند، اما پیچیده تر و گران تر هستند.
هزینه تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک
پس از آشنایی با عملکرد انواع توربین گیربکس اتوماتیک هزینه تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک قابل توجه می باشد که این به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل نوع مشکل، نحوه تعمیر، قطعات یدکی، محل تعمیرگاه و نوع خودرو میشوند. نوع خرابی موجود در توربین گیربکس اتوماتیک، انتخاب قطعات یدکی و نوع خودرو از جمله عوامل تأثیر گذار در تعیین هزینه تعمیر هستند. استفاده از خدمات تعمیرگاه های متخصص و استفاده از قطعات اصلی ممکن است هزینه را افزایش دهد.
می توانید برای تعمیر تخصصی و تعویض توربین گیربکس اتوماتیک خودروی خود با گیربکس رضا در تماس باشید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.